Wereldkampioen Stamppotkoken 2012 Held van de Smaak

Hans Everse, Zeeuwse Held van de Smaak 2012

 

Wereldkampioen Stamppotkoken 2012 is nu ook verkozen tot Held van de Smaak voor Zeeland.

 

 

Chef-kok Hans Everse van Cleijenborch CulinR (de keuken van Zorgcentrum Cleijenborch) uit Colijnsplaat is zaterdag 11 augustus in Oostburg bekroond met de titel ‘Zeeuwse Held van de Smaak 2012’. Het thema dit jaar was de aardappel. Hans Everse is door een vakjury gekozen uit vijf genomineerden:  Hanneke Koopman, teelster vergeten rassen van De Zelfplukkerij, Kees Steendijk, biologische akkerbouwer van De Korenschoof, Maarten Guepin, biologische akkerbouwer bij Loverendale-Ter Linde en Klazien Wisse van De Koehoorn en organisator van de aardappeldag voor kinderen. Juryvoorzitter Peter Ploegaert, wethouder van de gemeente Sluis, reikte zaterdagmiddag de Zeeuwse smaaktrofee uit tijdens de Oostburgse Boerendag. 

Verantwoording keuze
Zoals gebruikelijk stond de jury voor een moeilijke keuze, want alle vijf kandidaten hebben hun eigen specifieke sterke punten. Maar de echte winnaar is Hans Everse, teamleider keuken bij Zorginstelling Cleijenborch CulinR.

 

Zijn betrokkenheid bij het serveren van een aantrekkelijke maaltijd in de zorg en zijn passie voor het product aardappel sluiten het beste aan op de kernwaarden van de Week van de Smaak: ambachtelijk, natuurzuiver,  streekgebonden en duurzaam. Ofwel hij is een echte Zeeuwse Held van de Smaak!

 

Tegen de trend in de zorg in kiest Hans Everse voor kleinschaligheid in de keuken en vindt hij het een eer om dagelijks 150 maaltijden te bereiden met zoveel mogelijk verse producten. Kwaliteit staat bij hem voorop! Waar mogelijk haalt hij de producten uit de regio, zoals de aardappel. Aangezien de aardappel een belangrijk onderdeel van de maaltijd in de zorg is, besteedt hij hier extra aandacht aan. Dat Hans Everse hierin uitblinkt, blijkt wel uit het feit dat hij in februari dit jaar Wereldkampioen Stamppot koken is geworden. Ook tijdens de boerenmarkt in Oostburg verraste hij het publiek met zijn eigen Zeeuwse stamppotje met zeekraal en witte bonen. Tijdens de Week van de Smaak, serveert hij elke dag een mooi stamppotje!

ZMf

De Week van de Smaak wordt in Zeeland georganiseerd door de ZMf.  Met de Week van de Smaak wil de ZMf aandacht vragen voor smaakvolle producten uit de regio, die een duurzaam en energievriendelijk alternatief vormen voor producten die de hele wereld worden over gesleept.

 

Op de foto Hans Everse met de beker die hij won tijdens het wereldkampioenschap stamppot koken 2012 in Groningen.

220621_0955_08106-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan