24ste BAUHAUS WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN 2018

PERSBERICHT                                                                 Groningen, 06 februari 2018. 

 

WK BAUHAUS SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in Groningen. 

 

 

Winsum -  Het  BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken  mag zich verheugen in een grote aanmelding van deelnemers.

We zitten helemaal VOL. Er is nu een reservelijst aangelegd.

 

Het evenement  zal plaats vinden  op vrijdag 16 februari 2018 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen.  

 

“ Vrijdag 16 februari komt steeds dichterbij. Dat zien we ook in de vele aanmeldingen uit het hele land. Wij verheugen ons erop om de deelnemers hartelijk te verwelkomen ! ", aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen, die in opdracht van stichting Oud Hollandse Gerechten het evenement organiseert. 

 

Het Alfa-college is samen met studenten van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening druk bezig met de voorbereidingen. De studenten maken onder andere een draaiboek voor het evenement. Het is voor hen een studieopdracht. Een andere klas bereidt zich voor op het gastheerschap, zodat zij de deelnemers en bezoekers goed kunnen ontvangen. In het restaurant gedeelte, komt een winkelplein met verkoop- en informatiestandjes.  Op een aantal video schermen zijn de verrichtingen in de keuken goed te volgen. Het Alfa-college raakt dan ook helemaal in de snert en stamppot sfeer. En daarbij staat gastvrijheid van de bezoekers hoog in het vaandel, zo werd de organisatie meegedeeld 

 

Bijzonder is dat Carolina Verhoeven, deskundige in de kookgeschiedenis, van Academie Culinaire Historie een hoekje gaat inrichten met authentiek kookspullen. Waaronder een sauskom met 2 tuiten, een hoge tuit en een lage tuit. De vraag is waarom? 

 

De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. Het Alfa-college , Kluiverboom is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid. We verwachten veel meer bezoekers, die komen kijken en proeven . En dat alles op de smaakvol ingerichte informatie plein. "

 

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren stamppot- opscheplepel.  

 

De belangstelling voor deelneming aan de 24ste editie van het BAUHAUS WK SNERTKOKEN  en de 17de  editie van het WK STAMPPOT op vrijdag 16 februari 2018 in Groningen is groot. De deelnemers komen uit het hele land. 

 

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit. 

De jury bestaat uit: 

 

Janet Wesseldijk uit Bedum, voorzitter jury. Ondernemer en samen met Pieter Wesseldijk, al bijna 30 jaar eigenaar van Trefcentrum Bedum.

 

Carolina Verhoeven uit Appelscha, Culinair expert, eigenaar van de Academie Culinaire Historie.

 

De Academie Culinaire Historie wil voor een ruim publiek een ontmoetingsforum zijn, de volkskeuken actualiseren en onder de mensen brengen, en een rol spelen als intermediair tussen specialisten en belangstellenden.

 

 

Johan Klein Gebbink uit Doorwerth, voorheen keukenmanager bij een groot hotelbedrijf, die trainingskampen verzorgden voor diverse nationale en internationale voetbalclubs. Al jaren chefkok van het Nederlands Voetbal Elftal in binnen- en buitenland. Daarnaast mede-eigenaar van Kookstudio Cookdown in Doorwerth. 

 

 

Sjoerd Flameling uit Grouw, Chefkok van een gerenommeerd restaurant. Als oud-deelnemer van het WK Snertkoken en later van het WK Stamppotkoken heeft hij verschillende prijzen in de wacht gesleept. In 2003 was hij wereldkampioen WK Snertkoken. Tot zelfs in Australië is hij op de radio geweest als the Dutch winner. Kookt elk jaar liters SNERT , waarvan de netto opbrengst bestemd is voor hulpproject op BALI.

 

 

Flang Cupido uit Terschelling. Verzorgt kookworkshops met pure Terschellinger producten. Flang was vaak deelnemer van het WK Snertkoken en is drie keer tot Wereldkampioen Snertkoken gekroond. Door zijn ervaring heeft hij op Terschelling een bijzondere evenement. Hij neemt de bezoeker, gewapend met pollepel mee erwten jagen en wortel schieten. Onderweg op een korte winterse wandeling deelt hij het geheim van een ouderwets goede pan snert!

 

 

Ger Warink uit Loppersum. Komt uit een horecafamilie. Muzikant en al jaren slachtoffer van de vele aardbevingen. Hun woning is erg zwaar getroffen.

 

 

Siegfried Niemeyer uit Osnabruck Duitsland. In 2009 heeft Siegfried meegedaan als deelnemer. Gepensioneerde leraar.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

220621_1456_08443-2M.jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan