TAPAS Stampot in de Week van de Smaak

Genieten van stamppot bereiden.


Winsum, 5 oktober 2012


Week van de Smaak 2012 in Groningen.

 

 

In de afgelopen Week van de Smaak 2012 vond er ook in Groningen een aantal speciale activiteiten. Proeverijen, kookdemonstraties, culinaire fiets- en wandeltochten, Boergondische feestmalen bij de boer op het erf tot en met complete smaakfestijnen plaats.

 

Het speciale thema van de editie van 2012 is 'de aardappel'.

Deze beroemde knol is nog steeds de basis van de Nederlandse keuken. En de aardappel is behalve makkelijk te bereiden, ook nog eens een keer gezond en bevat hij weinig calorieën. Genoeg redenen om de aardappel eens in het zonnetje te zetten.

 

Tapas Stampotje!

Ook drievoudig wereldkampioen Werner Drent, expert op het gebied van Stamppot haakte aan bij Smaakfeest van het jaar, samen met de Held van de Smaak van Groningen Menko van Zwol. In het kader van Mooie Maaltijd leverde Menko van Zwol zijn heerlijke aardappel en heeft Werner Drent twee TAPAS stamppotjes bereidt voor de dorpsgemeenschap Nieuw Woelwijck in Sappemeer voor 400 bewoners. Met heel veel smaak werd genoten van deze mooie maaltijd.

 

Koken met kinderen.

Daarnaast heeft stamppot expert Werner Drent met de Gegarandeerd Groningen aardappel van Menko van Zwol samen met de kinderen van de basisschool Jenaplan 't Vlot in Hoogezand een heerlijke TAPAS stampotje klaar gemaakt. "De kinderen vonden het geweldig om op deze wijze mee te helpen met het klaar maken van de stamppot. En ze vonden het nog lekker ook!", aldus Werner.

 

Met medewerking van WK Stamppotkoken is deze mooie samenwerking tot stand gekomen. Het WK Snert en WK Stamppot evenementenbureau wil daarmee de aardappel een plaatst geven in Oud Hollandsche Gerechten. ( zie www.oudhollandschegerechten.nl)

 

De Held van de Smaak 2012 voor Groningen Menko van Zwol wordt geroemd om zijn eigen verbouwde aardappelen met het keurmerk Gegarandeerd Groningen.

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

snaphot (1).jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan