WK SNERTKOKEN en het WK STAMPPOTKOKEN in GRONINGEN.

WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN vrijdag 15 februari 2013.


Winsum, 12-12-2012

.

Winsum - “Het is roeg weer buiten. De storm, met veel regen en hagel slaat hard toe! Het was dan ook echt Snert- en Stamppot weer. En je merkt het direct, want daarmee begint ook de snert- en stamppotkoorts weer toe te nemen.

 

De belangstelling voor de 19de editie van het WK SNERTKOKEN en de 12de WK HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 15 februari 2013 in Groningen begint nu al op gang te komen, aldus Auke van der Velde, directeur van SNERT EN STAMPPOT EVENEMENTEN. De eerste inschrijvingen voor beide onderdelen zijn reeds binnen.

 

SNERT = ERWTENSOEP.

 

De oorsprong van erwtensoep in de volksmond snert heeft een lange traditie. Immers de kleine groentetuin rondom je huis leverde aan het einde van de oogsttijd nog wel wat restjes op. Zoals een aardappel, prei, knol,wortel werden verzameld, samen met restjes van het slachten van je varken werd in de pan gegooid. En samen met spliterwten kon je dan heel goedkoop een maaltijd gereed maken!

 

De originaliteit zal dan ook de rode draad van het WK SNERTKOKEN en het WK STAMPPOTKOKEN zijn.

Deelnemen aan de wedstrijd WK SNERTKOKEN en het WK HOLLANDSCHE STAMPPOTKOKEN 2013 kan via het inschrijfformulier.   www.snertenstamppotevenementen.nl.


of u kunt een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


 

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel.

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

220621_1456_08443-2M.jpg

FacebookSocials

Volg ons

Voeg toe aan