Jury WK Snertkoken en WK Stamppotkoken stelt zich voor

Winsum, 8 februari 2013.

 

Het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken zal op vrijdag 15 februari 2013 plaats vinden in de keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. Het ALFA College is samen met enkele klassen druk met de voorbereidingen bezig. De leerlingen worden ingezet om de deelnemers en ook de te verwachten bezoekers goed te ontvangen.

Er komt een winkelplein met informatiestandjes en een aantal video schermen waarop de verrichtingen in de keuken zijn te volgen. Het ALFA College raakt helemaal in de snert en stamppot sfeer. En daarbij staat gastvrijheid hoog in het vaandel, zo werd de organisatie meegedeeld.

"Wij zien ernaar uit, aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen. "Ook de bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven ", Het ALFA College is gelegen aan de Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid.

De belangstelling voor deelneming aan de 19de editie van het WK SNERTKOKEN en de 12de WK HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 15 februari 2013 in Groningen is groot. We zitten met 32 deelnemers helemaal vol, aldus Auke van der Velde.

Onder de deelnemers is de Regio-ambassadeur Make a Wish en bekende 'Groninger' Arno van der Heyden. Verder de oud-wereldkampioenen Stamppotkoken Werner Drent uit Sappemeer en Sina de Haan uit Bedum. Zij zullen het opnemen met de Wereldkampioen Stamppotkoken 2012 Hans Everse uit Kapelle. Hij gaat zijn titel verdedigen. Dat wordt dus best een spannende wedstrijd.

Deelnemers komen verder uit Willemstad , Staphorst , Weeber ( Duitsland), Teuge, Groningen, Buitenpost, Reeuwijk en Tuitjehorn.

In 2012 is voor het eerst een samenwerking aangegaan met Make a Wish, (doe een wens Nederland) . Die samenwerking is verder uitgegroeid door het aansprekende doel: Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte en de kracht van Make a Wish. Make a Wish is met een stand de hele dag aanwezig.

Jury.

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

De jury, voor de wedstrijd is compleet. Wij willen hen graag voorstellen.:

Janet Wesseldijk, voorzitter van de jury. Ondernemer en samen met Pieter Wesseldijk eigenaar van Trefcentrum Bedum.

Johan Klein Gebbink, voorheen keukenmanager bij een groot hotelbedrijf, die trainingskampen verzorgden voor diverse nationale en internationale voetbalclubs. Al jaren chefkok van het Nederlands Voetbal Elftal in binnen- en buitenland, zoals in 2010 bij het WK Voetbal in Zuid Afrika. Daarnaast mede-eigenaar van Kookstudio Cookdown in Doorwerth. Zijn drukke werkzaamheden voor het Nederlands elftal, vormen geen belemmering om aan onze jury deel te nemen.

Sjoerd Flameling uit Grouw, Chefkok van een gerenommeerd restaurant. Als oud-deelnemer van het WK Snertkoken en later van het WK Stamppotkoken heeft hij verschillende prijzen in de wacht gesleept. In 2003 was hij wereldkampioen WK Snertkoken. Tot zelfs in Australië is hij op de radio geweest als the Dutch winner.

Ger Warink uit Loppersum. Heeft meer dan 17 jaar gewerkt in Hotel Restaurant Spoorzicht in Loppersum, die vader Warink 26 jaar als familiebedrijf heeft gerund. Momenteel zanger en liedjesschrijver van de bekende Groninger band HAIL GEWOON. Momenteel groot pleitbezorger voor een veiliger Groninger platteland, die ten onder dreigt te gaan door de vele aardbevingen , vanwege de aardgaswinning.

Jan Nederhoed uit Leek. is ambachtelijke slager. Heeft slagerij / worstenmakerij 20 jaar gehad in Nieuw Roden. Heeft nu een bedrijf op industrieterrein in Leek. afgelopen 20 jaar is Jan Nederhoed meermalen, en ook landelijk, bekroond met verschillende awards als beste worstenmakerij Noord Nederland en had in 2008 de beste snert op de Noordelijke Slagersmanifestatie. Worstmakerij Nederhoed te Leek, ontving een hoge onderscheiding voor zijn gelderse rookworst grof en fijn. De prijs werd hem in oktober 2011overhandigd door Jack van Gelder, bekend van o.a. NOS sport.

Renske Bos uit Groningen. 10 jaar geleden gestart als zelfstandig ondernemer: inmiddels directeur/ eigenaar van onder andere Bos&Bos Catering, GrandCafé Krul Drents Museum, MendiniRestaurant Groninger Museum, Brasserie Lijn 3 te Winschoten en horeca exploitant van TT Hall Assen en stadion FC Emmen. Trefwoorden: gedreven, ondernemer, levensgenieter

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel.

 


Jan Uitham. De prijzen worden uitgereikt door de Groninger schaatslegende Jan Uitham, die in 1963 als 2de eindigde in de barre Elfstedentocht 1963.

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2011 f.jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan