Winsum , 1 oktober 2012.
Sinds vandaag is WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken ook op facebook te vinden.
Bedum, 12 september 2012.
Dennis Beek,freelance fotograaf, die werkzaam was voor ANP , NOVUM nieuws en voor het Dagblad van het Noorden is maandagmiddag 10 september 2012 op 58-jarige leeftijd overleden.
Dennis lag sinds 5 weken in het ziekenhuis vanwege een longembolie en bracht de afgelopen twee weken daarvan door op de intensive care.
Hij was vaak in actie tijdens de wedstrijden op het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken. Zijn foto's werden geplaatst in vele dag- en weekbladen. Bij FC Groningen was hij vaste persfotograaf.
Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met dit grote verlies.
Hans Everse, chef-kok van het Zorgcentrum Cleijenborch op Noord-Beveland, is wereldkampioen geworden tijdens het WK Stamppotkoken in Groningen. Volgens de jury was het niveau erg hoog tijdens het toernooi in de Noorderpoort Euroborg.
Met zijn bijzondere stamppot van rode bieten en gehakt van varkenskinnebakken (gehaktballetjes van varkenswang) behaalde de Zeeuwse Hans Everse 213 punten. Als tweede eindigde Fokko van der Struik uit Hoogezand.
Het WK Snertkoken, dat ook in de Noorderpoort werd gehouden, kende een opvallende uitslag. De 18-jarige Suzanne Mulder, leerling van het Dollard College in Winschoten, versloeg een aantal professionele koks en werd de nieuwe wereldkampioen 2012. Zij deed voor het eerst mee met een recept dat ze samen met haar klasgenoten op school heeft samengesteld en geoefend.
Voor het eerst is de organisatie Snert en Stamppotevenementen een samenwerking aangegaan met de stichting Make-A-Wish. De regioambassadeur Arno van der Heyden was de hele dag aanwezig en heeft de prijzen aan de winnaars uitgereikt. De samenwerking met Make-A -Wish zal verder worden uitgewerkt
Scholiere wint reis naar Cardiff met WK-snert
Door Tammo Beishuizen
Winschoten Op praktijkschool De Flint in Winschoten heerste gisteren een snertsfeer. Toch waren er louter lachende gezichten met als stralend middelpunt de 18-jarige Suzanne Mulder. Sinds een aantal dagen is de tiener uit Winschoten wereldkampioen snertkoken. De snertkoningin versloeg zelfs de vermaarde 35-jarige chefkok Yassine Nassir uit Utrecht, bekend van het kookboek De Kookkaravaan. De jury was unaniem in haar oordeel: de snert van Mulder was de beste. Een hapje proeven kon gisteren niet, maar de snert wordt deze week zeker gemaakt en geconsumeerd.
Maanden werd gesleuteld aan de kampioenssnert, onder begeleiding van Ina Rozema en Gelmar van Reeden. "Een beetje minder zout, een extra snufje peper. De worst hebben we bij een slager uit Onstwedde gehaald en eigenlijk het allerbelangrijkste ingrediënt hebben we bij Doddema gekocht; de erwt zelf! Want, het is heel belangrijk hoe de erwt uit elkaar valt", zegt Rozema.