WEEVA Groningen Februari STAMPPOTMAAND

Winsum, 1 februari 2013.


STAMPPOTMAAND in Restaurant WEEVA,Zuiderdiep, Groningen.


 

Winsum - Het bekende restaurant WEEVA aan het Zuiderdiep in Groningen gaat de hele maand februari de gasten een stamppot voorschotelen.

In de aanloop naar het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken op vrijdag 15 februari 2013 in de keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen wil Restaurant WEEVA er volop aandacht aan schenken. Samen met de organisatie is er een samenwerking ontstaan, waardoor de gasten met een placemat informatie kunnen lezen over het komende evenement.

 

Daarnaast kunnen de gasten meedoen aan de WEEVA – Quiz. Door het beantwoorden van 10 vragen zijn er enkele leuke prijzen te verdienen.

Sinds vorig jaar is Snert en Stamppotevenementen een samenwerking aangegaan met stichting Make a Wish ( Doe een wens).

WEEVA heeft besloten om in deze stamppotmaand van elke verkochte stamppot een donatie aan Make a Wish over te maken.

 

Restaurant WEEVA: een begrip sinds 1871!

 

Wie Weeva’s stamppot heeft gegeten,
                            Zal zeker nooit ’t adres vergeten.

 

"Op den 4den October 1871 werd geopend, de "Groninger Volksgaarkeuken", deze voor de VOLKSVOEDING belangrijke inrigting, ten doel hebbende voor zeer billijke prijzen deugdzaam en krachtig voedsel te verstrekken."

“WEEVA”, oftewel: Het “Woon- en Eethuis voor Allen”, opgericht in 1871, was jarenlang een beroemd hotel en restaurant in de stad Groningen: “WEEVA” was een begrip, niet alleen in Groningen, maar zelfs tot ver daarbuiten.

Nu, is restaurant WEEVA terug van weggeweest. Ze bieden gezonde voeding, met behulp van streekproducten, met zorg en liefde bereid door vakkundig personeel in een nostalgische sfeer. Kom langs en ervaar het zelf!

De belangstelling om deel te nemen aan de 19de editie van het WK SNERTKOKEN en de 12de WK HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 15 februari 2013 in Groningen is groot. Er kunnen 32 deelnemers hun culinaire kunsten vertonen, en de inschrijving is vol. Er staan al enkele op de wachtlijst, aldus Auke van der Velde,

 

SNERT = ERWTENSOEP.

 

De oorsprong van erwtensoep in de volksmond snert heeft een lange traditie. Immers de kleine groentetuin rondom je huis leverde aan het einde van de oogsttijd nog wel wat restjes op. Zoals een aardappel, prei, knol,wortel werden verzameld, samen met restjes van het slachten van je varken werd in de pan gegooid. En samen met spliterwten kon je dan heel goedkoop een maaltijd gereed maken!

 

STAMPPOT = winterkost in vele variaties.

 

Stamppot wordt al dan niet in één pan in ruim water met zout goed gaar gekookt. Daarna wordt het water afgegoten en worden alle onderdelen door elkaar gestampt met een stamper, en af en toe geroerd. Daarbij kan nog los vlees gegeven worden. Favoriet bij sommigen is een kuiltje jus in de stamppot. De stamppot wordt in vele variaties bereid.

 

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel.

 

 

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2011 b.jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan