SMULLEN tijdens Lustrum WK Snertkoken en WK Stamppotkoken


Winsum,5 februari 2014.

Smullen tijdens Lustrum WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in Groningen.

 

Met Maximum aantal deelnemers helemaal vol !


Winsum - Het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken zal op vrijdag 21 februari 2014 plaats vinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. Het ALFA College is samen met enkele klassen druk met de voorbereidingen bezig. De leerlingen worden ingezet om de deelnemers en ook de te verwachten bezoekers gastvrij te ontvangen.

 

Er komt een winkelplein met informatiestandjes en een aantal video schermen waarop de verrichtingen in de keuken zijn te volgen.

Het ALFA College raakt helemaal in de snert en stamppot sfeer. En daarbij staat gastvrijheid hoog in het vaandel, zo werd de organisatie meegedeeld.

 

"Wij zien ernaar uit, aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen. "Ook de bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven ", Het ALFA College is gelegen aan de Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid.

 

Grote Belangstelling.

De belangstelling voor deelneming aan deze lustrum editie van de 20ste WK SNERTKOKEN en de 13de WK HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 21 februari 2014 in Groningen is groot. Het aantal van 32 deelnemers is nu reeds bereikt. Met professionele koks en amateur koks, met een scholier van 11 jaar tot 70 plusser, die hun culinaire kunsten gaan vertonen. Degene die zich nu nog aanmelden komen op een reserve deelnemerslijst.

 

 

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

  

De jury voor de wedstrijd is compleet. Wij willen hen graag voorstellen.:


Janet Wesseldijk, voorzitter jury. Ondernemer en samen met Pieter Wesseldijk eigenaar Trefcentrum Bedum.

 

Johan Klein Gebbink, voorheen keukenmanager bij een groot hotelbedrijf, die trainingskampen verzorgden voor diverse nationale en internationale voetbalclubs. Al jaren chefkok van het Nederlands Voetbal Elftal in binnen- en buitenland, zoals in 2010 bij het WK Voetbal in Zuid Afrika. Daarnaast mede-eigenaar van KookstudioCookdown in Doorwerth. Zijn drukke werkzaamheden voor het Nederlands elftal, vormen geen belemmering om aan onze jury deel te nemen.

 

Sjoerd Flameling uit Grouw, Chefkok van een gerenommeerd restaurant. Als oud-deelnemer van het WK Snertkoken en later van het WK Stamppotkoken heeft hij verschillende prijzen in de wacht gesleept. In 2003 was hij wereldkampioen WK Snertkoken. Tot zelfs in Australië is hij op de radio geweest als the Dutch winner.

 

Ger Warink uit Loppersum. Heeft meer dan 17 jaar gewerkt in Hotel Restaurant Spoorzicht in Loppersum, die vader Warink 26 jaar als familiebedrijf heeft gerund. Voorheen zanger en liedjesschrijver van de bekende Groninger band HAIL GEWOON. Momenteel groot pleitbezorger voor een veiliger Groninger platteland, die ten onder dreigt te gaan door de vele aardbevingen , vanwege de aardgaswinning.

 

Jan Nederhoed uit Leek. is ambachtelijke slager. Heeft bedrijf op industrieterrein in Leek. Worstmakerij Nederhoed te Leek, ontving een hoge onderscheiding voor zijn gelderse rookworst grof en fijn. De prijs werd hem in oktober 2011overhandigd door Jack van Gelder, bekend van o.a. NOS sport

 

Sjoukje Witkop, Hotel manager bij Hampshire City Hotel in Groningen.

 

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel.

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

220621_1045_08187-2M.jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan