VERRASSENDE WINNAARS WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN 2014

Winsum , 22 februari 2014.


Winsum – Traditionele gerechten met originele ingrediënten waren de verrassingen van de 20ste editie van het WK Snertkoken en de 13de editie van het WK Stamppotkoken.

 

De jury had een moeilijke taak om uit 30 deelnemers een winnaar Snertkoken 2014 en een winnaar Stamppotkoken te kiezen. De culinaire hoogstandjes van de deelnemers lagen weer op een hoog peil. Zowel bij de professionele kok als de amateur kok. Daarbij lag het accent van veel deelnemers te werken met regionale producten om daarmee aan te geven dat daarmee een culinair topproduct kan worden bereid.

Tot grote verrassing van de deelnemers en de vele bezoekers heeft de jury, na langdurig overleg, als Wereldkampioen Snertkoken 2014 aangewezen Menthe Groefsema ( 40 ) uit Bedum met 188,5 punten. Menthe Groefsema had zich na jaren afwezigheid weer aangemeld. In 2008 was hij ook reeds wereldkampioen Snertkoken. "Bijzonder blij ben ik om opnieuw te bewijzen dat ik met originele producten uit de regio een traditionele snert kan bereiden!", aldus Menthe. Als tweede eindigde opnieuw Ineke Hoeksema uit Hoogezand (30) met 186 punten. Ook vorig jaar eindigde Ineke op de 2de plaats. Op de derde plaats eindigde Hans Everse uit Kapelle, de winnaar van 2013, met 182,5 punten.

Als Wereldkampioen Stamppotkoken 2014 heeft de jury Foppe Wiersema uit Heerenveen aangewezen met 209 punten. Zijn rode bietjes stamppot was ook bereid met producten uit de regio. 2de werd M. Rekers uit Alkmaar met 204 punten en als 3de de oud kampioen stamppotkoken 2012 en 2013 Hans Everse uit Kapelle met 200,5 punten.

Volgens Auke van der Velde, directeur van het Evenementenbureau Snert en Stamppot Evenementen was het een heel bijzonder gezellig en sportief evenement in de prachtige keukens van het ALFA College aan de Kluiverboom in Groningen.

"Dank zij de inzet van de sponsoren, waaronder "De Jongens van de Klei" uit Uithuizermeeden en MAKRO heeft de organisatie laten zien dat er in Groningen op sportieve wijze door professionele koks en moeder de huisvrouw gestreden wordt om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel"

 

Bekijk de prachtige fotoreportage onder de rubriek foto's en dan 2014. Klik hier de ALBUM aan WK 2014.


De foto's zijn van Herman Spier.

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2011 c.jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan