24 ste editie BAUHAUS WK Snertkoken & WK Stamppotkoken

 

PERSBERICHT                                                                   Groningen, 15 januari 2018. 

 

Winsum -  Het WK BAUHAUS Snertkoken en het WK Stamppotkoken  mag zich verheugen in een grote aanmelding van deelnemers.

 

Het evenement  zal plaats vinden  op vrijdag 16 februari 2018 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. 

 

 Het is alweer de 24ste editie van dit WK. De deelnemers bereiden met eigen recepten en uitsluitend verse ingrediënten een SNERT of STAMPPOT . Stichting Oud Hollandse Gerechten heeft de nodige stappen gezet om Snert en Stamppot definitief op de lijst van Immaterieel Erfgoed te krijgen. We zijn reeds opgenomen als traditie in het Netwerk Immaterieel Erfgoed. 

 

De inschrijving voor het WK wordt bijna gesloten. “Wij kunnen nog enkele deelnemers inschrijven. En dan zijn de 2 sessies helemaal vol! We verheugen ons erop om de deelnemers te verwelkomen in de prachtige locatie van het Alfa college Kluiverboom!", aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen, die in opdracht van stichting Oud Hollandse Gerechten de organisatie op zich heeft genomen. Klik op de volgende link voor aanmelden : http://www.oudhollandschegerechten.nl/index.php/aanmelden

 

Het Alfa-college is samen met studenten van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening druk bezig met de voorbereidingen. De studenten maken onder andere een draaiboek voor het evenement. Het is voor hen een studieopdracht. Een andere klas bereidt zich voor op het gastheerschap, zodat zij de deelnemers en bezoekers goed kunnen ontvangen en begeleiden naar o.a de kookunits. In het restaurant gedeelte, komt een winkelplein met verkoop- en informatiestandjes.  Op een aantal video schermen zijn de verrichtingen in de keuken goed te volgen. Het Alfa-college raakt dan ook helemaal in de snert en stamppot sfeer. Daarbij staat gastvrijheid van de bezoekers hoog in het vaandel, zo werd de organisatie meegedeeld. 

 

 De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. Het Alfa-college , Kluiverboom is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid. We verwachten veel meer bezoekers, die komen kijken en proeven . En dat alles op de smaakvol ingerichte informatie plein.   

 

De Snertkokers en de Stamppotkokers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren stamppot- opscheplepel.

 

De winnende snert zal een week na het WK tijdelijk te verkrijgen zijn bij BAUHAUS.  

 

 

De deelnemers die zich nu reeds hebben ingeschreven voor de 24ste editie van het WK BAUHAUS SNERTKOKEN  en WK STAMPPOT op vrijdag 16 februari 2018 in Groningen komen uit het hele land. 

 

Een deskundige jury , met dit jaar heel bijzonder een jurylid uit Duitsland  zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit. 

 

 

De studenten van het Alfa-college hebben een leuk youtube filmpje gemaakt van een eerder evenement .

 

Hierbij de link : https://www.youtube.com/watch?v=nm-R0vPsm9s

 

 

 

Einde persbericht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

220621_1456_08443-2M.jpg

FacebookSocials

Volg ons

Voeg toe aan