WK SNERT en WK Stamppot 2012 !

Woensdag 15 februari 2012 - 16:19 uur

GRONINGEN -  Het is echt snertweer, nu de dooi is ingezet. De Koek en Zopie tentjes zijn weer van het ijs verdwenen. Vele liters snert zijn daarbij geserveerd. Het blijft nog wel even echt Snert- en Stamppot weer.
 
Vrijdag 17 februari 2012 zal de 18de editie van het WK Snertkoken en de 11de editie van het WK Stamppotkoken  worden gehouden in de prachtige keukens van Noorderpoort Euroborg, school voor gastvrijheid en toerisme in Groningen.
 
De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif  en de zilveren opscheplepel. Aan de beste amateur kok snertkoken zal een speciale beker worden uitgereikt.


 
De jury.
Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.
 
De jury voor de wedstrijd is compleet. Wij willen hen graag voorstellen.:
 
Johan Klein Gebbink, voorheen keukenmanager bij een groot hotelbedrijf, die trainingskampen verzorgden voor diverse nationale en internationale voetbalclubs.
Al jaren chefkok van het Nederlands Voetbal Elftal in binnen- en buitenland, zoals in 2010 bij het WK Voetbal in Zuid Afrika. Daarnaast mede-eigenaar van Kookstudio Cookdown in Doorwerth. Zijn drukke werkzaamheden voor het Nederlands elftal, vormen geen belemmering om aan onze jury deel te nemen.  

Sjoerd Flameling uit Grouw, Chefkok van een gerenommeerd restaurant. Als oud-deelnemer van het WK Snertkoken en later van het WK Stamppotkoken heeft hij verschillende prijzen in de wacht gesleept. In 2003 was hij wereldkampioen WK Snertkoken. Tot zelfs in Australië is hij op de radio geweest als the Dutch winner. 
 
Ger Warink uit Loppersum. Heeft meer dan 17 jaar gewerkt in Hotel Restaurant Spoorzicht in Loppersum, die vader Warink 26 jaar als familiebedrijf heeft gerund. Momenteel zanger en liedjesschrijver van de bekende Groninger band HAIL GEWOON.
 
Carolina Verhoeven uit Appelscha. Heeft het kookmuseum in Appelscha opgericht. Is nu druk met de Academie Culinaire Historie en schrijft als culinair etnoloog over voeding in de volkskeuken van wieg tot graf , van zaaien tot oogsten, van voorjaar tot winter. www.volkskeuken.nl. Geeft lezingen presentaties, schrijft voor diverse bladen en er zijn van haar hand enkele boeken uitgegeven. Voor UNESCO brengt Carolina Verhoeven het conserveren als wereld erfgoed op de ranglijst. Waaronder ook het WK Snert- en het WK Stamppotkoken.
 
Jan Nederhoed uit Leek is ambachtelijke slager. Heeft slagerij / worstenmakerij 20 jaar gehad in Nieuw Roden en heeft nu een bedrijf op industrieterrein in Leek. Afgelopen 20 jaar is Jan Nederhoed meermalen, en ook landelijk, bekroond met verschillende awards als beste worstenmakerij Noord Nederland en had in 2008 de beste snert op de Noordelijke Slagersmanifestatie. Worstmakerij Nederhoed te Leek,  ontving een hoge onderscheiding voor zijn gelderse rookworst grof en fijn. De prijs werd hem in oktober 2011 overhandigd door Jack van Gelder, bekend van o.a. NOS sport. 
 
Samenwerking met MAKE A WISH NEDERLAND.
 
Snert – en Stamppotevenementen is een samenwerking aangegaan met de bekende stichting Make-A-Wish® Nederland. ( voorheen Doe een Wens). Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn.
Arno van der Heyden, cabaretier, chansonnier, presentator en spreekstalmeester,  was de eerste Regio Ambassadeur Noord Nederland. Hij is er al 5 jaar actief mee bezig! Arno zal de hele snertdag aanwezig zijn. 
 
Nieuw Snertlogo.
Het nieuwe logo van de WK Snert- en stampot koken is ontworpen door Koos Staal van Staal&Duiker Ontwerpers. Het combineert de symbolen soeplepel en stampotstamper met een couvert op een gezellig Hollands kleedje in snertkleuren.
Alsof dit logo wil zeggen: Schuif aan en eet smakelijk.
Staal & Duiker Ontwerpers van merken, media, boeken en tentoonstellingen. 
 
Arno van de Heyden zal het nieuwe snertlogo onthullen.
 

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

220621_1303_08314-2M.jpg

FacebookTwitter Live Feed

Socials

Volg ons

Voeg toe aan