22ste editie WK SNERTKOKEN en WK Jongens vd Klei STAMPPOTKOKEN 2016

Winsum - 4 januari 2016.   Persbericht !

 

Het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken zal op vrijdag 19 februari 2016 plaats vinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. Vele deelnemers hebben zich nu al ingeschreven.

 

Het Alfa-college is samen met enkele klassen van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening druk bezig met de voorbereidingen. De studenten maken onder andere een draaiboek voor het evenement. Het is voor hen een studieopdracht. Een andere klas bereidt zich voor op het gastheerschap, zodat zij de deelnemers en bezoekers goed kunnen ontvangen.

 

In het geheel vernieuwde restaurant gedeelte, komt een winkelplein met verkoop- en informatiestandjes. Op een aantal video schermen zijn de verrichtingen in de keuken goed te volgen. Het Alfa-college raakt dan ook helemaal in de snert en stamppot sfeer. En daarbij staat gastvrijheid van de bezoekers hoog in het vaandel, zo werd de organisatie meegedeeld.

 

"Wij zien ernaar uit ", aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen. "Ook de bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven ", Het Alfa-college is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid.

 

De belangstelling voor deelneming aan de 22ste editie van het WK SNERTKOKEN en de 15de editie van het WK JONGENS van de Klei HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 19 februari 2016 in Groningen is groot. De deelnemers komen uit het hele land.

 

Wilt u nog meedoen ? Dat kan , door zich in te schrijven via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , aldus Auke van der Velde.

 

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

 

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren stamppot- opscheplepel. Daarnaast zal de winnaar van het WK Jongens van de Klei Hollandsche stamppot de Jongens van de Klei bokaal ontvangen.

Bekijk nog eens het youtube filmpje van het Alfa-college van het evenement 2015. Hierbij de link : https://www.youtube.com/watch?v=nm-R0vPsm9s

 

Het WK Snertkoken en het WK Jongens van de Klei Hollandsche Stamppotkoken is mede mogelijk gemaakt door:

 

www.bauhaus-nl.com

 

www.jongensvandeklei.nl. 

 

www.muldermarne.nl -

www.plattelandswinkels.com -

www.mcdedulles.com -

www.beschermkoffers.nl -

www.bedumer.nl -

www.trefcentrum.nl -

www.mijnkadowinkel.nl -

 

             www.alfa-college.nl

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

220621_1303_08314-2M.jpg

FacebookSocials

Volg ons

Voeg toe aan