Geplaatst op 30 november 2023
De 29e editie van het GREYDANUS WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN zal plaats vinden op
Donderdag 15 februari 2024!
In de vernieuwde keukens van het Alfa College Kluiverboom. Wijziging op verzoek en in overleg met het ALFA college.
Aanmelden kan via onderstaande link! Aanmelden |
GREYDANUS WK Snertkoken & Stamppotkoken 29ste editie!
GRONINGEN / HEERENVEEN - De 29ste editie van het GREYDANUS WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN zal plaatsvinden op donderdag 15 februari 2024 in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen.
De studenten gaan bezig met het uitwerken van het draaiboek! Daarvoor ontvangen ze punten. We hebben de studenten reeds enkele keren ontmoet en gezien hoe gemotiveerd ze bezig zijn. Eén van de studenten zal opnieuw toetreden tot de jury!
We gaan deze 29ste editie houden in hun keuken met de kookunits. Door de vernieuwing van de keukens, waardoor er via INDUCTIE KOKEN de gerechten worden bereid! Daar hebben de deelnemers alle ruimte om de eigen creatie uit te voeren. Mooie uitdaging om een SNERT en een STAMPPOT te bereiden!
Let op: Deelnemers moeten wel controleren of hun meegebrachte pannen geschikt zijn voor INDUCTIE koken!
Hartelijk dank, ALFA college KLUIVERBOOM ! We hopen op prachtig weer, zodat we naast koken in de keuken ook buiten de deelnemers ontmoeten - proeven en de kraampjes bezoeken!
|
Informatie voor de deelnemers
- Ieder zorgt voor zijn/haar keukengerei, inclusief pannen. Er wordt gekookt op inductie!
- De snert moet gemaakt worden in een grote pan, ongeveer 5 liter, de snert wordt aan het eind uitgedeeld aan het publiek.
- De stamppot moet gemaakt worden in een grote pan, de stamppot wordt aan het eind uitgedeeld aan het publiek.
- Men heeft 3 uur de tijd om het gerecht te bereiden.
- GEEN voorgesneden groenten gebruiken, alles wordt tijdens de wedstrijd gesneden.
- Iedereen krijgt een tafeltje toegewezen wanneer de snert-of stamppot klaar is. Het is de bedoeling dat hierop het gerecht zo origineel mogelijk wordt gepresenteerd.
- Deel geen snert- of stamppot uit aan bezoekers voordat de jury de beoordeling heeft gedaan!
- De bouillon voor de snert mag thuis worden getrokken, in verband met de lange tijd die hiervoor staat.
- Het vlees waar de bouillon van getrokken is, mag op de wedstrijddag gebruikt worden
- Wanneer er hele erwten worden gebruikt, mogen deze thuis wellen.
- Iedereen krijgt van tevoren een bericht over de indeling van de dag, inclusief de vermelding van het tijdstip waarop men wordt verwacht.
- Na de laatste beoordeling van de jury wordt de snert of stamppot aan de bezoekers uitgedeeld.
- De recepten dienen in tweevoud te worden meegenomen, een voor de organisatie en een voor de jury bij de kook-unit
BELANGRIJK KLEDING-VOORSCHRIFT: De deelnemers ontvangen bij inschrijving een GREYDANUS -wedstrijdkleding ! Deze kleding dient door alle deelnemers tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens de prijsuitreiking, promotionele acties en interviews gedragen te worden. In overleg is dit met onze sponsor GREYDANUS afgesproken. Krijgen we er een klacht over dan kan het zijn dat de organisatie de deelnemer diskwalificeert!
|
DE JURY Opnieuw is de organisatie er in geslaagd om een deskundige jury samen te stellen. De juryleden gaan op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne – tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.
|