De Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen organiseert voor de 30ste keer het GREYDANUS WK Snert- en het WK Stamppotkoken. Het evenement zal plaatsvinden in de keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen op woensdag 12 februari 2025.
De Stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen is zeer verheugd dat wij Greydanus uit Heerenveen als hoofdsponsor opnieuw mogen verwelkomen, aldus voorzitter Henk van der Velde.
Greydanus, aardappelgroothandel in Heerenveen is leverancier van verse aardappelen, groente, fruit, enz. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop. “En dat is wat wij ook met onze sponsoring willen uitstralen “, aldus directeur Klaas Greydanus .
De 30ste editie zit helemaal VOL met deelnemers vanaf 10 jaar tot 80 jaar.
In de keuken gaan we 2 kooksessies houden. Eén in de morgen vanaf 9.00 uur en de 2de sessie is in de middag vanaf 13.00 uur.
De deelnemers gaan met hun eigen recept voor SNERT en met eigen recept voor STAMPPOT ter plekke bereiden. Alleen bouillon mag thuis worden getrokken. En de volle erwten de nacht ervoor wellen. Voor de rest laat je aan de jury zien hoe je te werk gaat!
Bezoekers zijn welkom om vanaf de groene tribune toe te kijken hoe de deelnemers hun gerechten bereiden. Rond 12.00 en 16.00 uur kan men proeven van de verschillende creaties.
Deelnemers presenteren op een bijzonder wijze hun gerecht. Deze presentatie wordt afzonderlijk beoordeeld!
De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel. Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.
De jury bestaat dit jaar uit de volgende personen:
Flang Cupido, voorzitter van de jury. Komt van Terschelling. 3x Wereldkampioen Snertkoken.
Oprichter van kookstudio Flang in de pan, wildplukker, medeoprichter van de zilte groentetuin, voorzitter van de Willem club Terschelling en eigenaar van B&B De Postoari. "De mooiste plek op het eiland is de Waddendijk bij Lies".
Johan Klein Gebbink uit Doorwerth, voorheen keukenmanager bij een groot hotelbedrijf, die trainingskampen verzorgden voor diverse nationale en internationale voetbalclubs. Jarenlang chefkok van het Nederlands Voetbal Elftal geweest, zoals in 2014 bij het WK Voetbal in Brazilië. Met pensioen, doet de leuke dingen in het leven.
Siegfried Niemeyer uit Osnabruck Duitsland. In 2010 en 2011 (werd hij 3de) heeft Siegfried meegedaan als deelnemer. Gepensioneerde leraar.
John Spruit uit Vriezenveen. Oud Wereldkampioen Stamppotkoken 2018, is Executive Chef Eurest Services en Interim Chef Meat John.
Dick Noteboom uit Heerenveen, algemeen manager Greydanus.