GREYDANUS AARDAPPELGROOTHANDEL - HEERENVEEN nieuwe sponsor BAUHAUS WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN

 

Groningen  -  Het WK BAUHAUS Snertkoken en het WK Stamppotkoken  heeft een nieuwe sponsor bij het evenement kunnen verwelkomen.

Het familiebedrijf Greydanus aardappelgroothandel en transport uit Heerenveen geeft met hun jarenlange ervaring ondersteuning. 

 

In de jaren dertig van de vorige eeuw begon Klaas Greydanus Sr. met de handel in aardappelen op de lokale markt. Met de groeiende vraag naar aardappelen wordt in de jaren veertig een pakhuis in gebruik genomen aan Het Vliet te Leeuwarden. Na 2 decennia groei wordt in 1963 het bedrijf vervolgens uitgebreid met een boerderij in Marrum. De boerderij, genaamd Lelia-State, komt onder de hoede van zoon Jacob Douwe Greydanus en in de jaren die daarop volgen worden de activiteiten steeds verder uitgebouwd. Zo wordt er onder meer met de verkoop van gewassen aardappelen gestart en al gauw volgen de verpakte aardappelen aan supermarkten. Ook wordt er gestart met de export naar Duitsland. 

Eind jaren negentig staat de 3e generatie Greydanus klaar om het stokje over te nemen. De zoons Cor en Klaas Greydanus  verplaatsen de gehele productie naar de huidige locatie aan de Kuinder 12 te Heerenveen. In de afgelopen decennia is Greydanus uitgegroeid tot een aardappelgroothandel van formaat.

De rijke ervaring als aardappelgroothandel stelt Greydanus in staat om naast het behandelen en verhandelen van aardappelen , ook actief te zijn op het gebied van adviezen aan winkels. 

 HEERLIJKE MAALTIJDEN.

Sinds kort worden onder de naam Earlik Ite Greydanus een heel assortiment aan maaltijden op de markt gebracht. Het bijzondere aan deze maaltijden is dat ze allemaal bereidt worden met producten uit de regio, zonder gebruik te maken van kunstmatige toegevoegde geur-,kleur- en smaakstoffen. Heerlijke gerechten staan op het menu zoals  Oma’s traditie, of de Romige zuurkoolstamppot. Het hele jaar rond worden nieuw maaltijden klaargemaakt met producten, die ook aansluiten bij het seizoen. www.greydanus.nl

  

"Stichting Oud Hollandse Gerechten is erg verheugd met de nieuwe sponsor. Er zijn daardoor meer mogelijkheden om de oorspronkelijke gerechten SNERT en STAMPPOT nog breder onder de aandacht te brengen. Zo zijn er plannen om de winnende SNERT en STAMPPOT samen uit te brengen", aldus Henk van der Velde, voorzitter Stichting Oud Hollandse Gerechten.  

 

Tijdens de 24ste editie van het WK BAUHAUS SNERTKOKEN  en WK STAMPPOT op vrijdag 16 februari 2018 in Groningen zal  Greydanus zich presenteren met een informatie kraam.

 

 

 

 Het evenement  zal plaats vinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. 

 

 

 

220621_0955_08106-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan