25ste Jubileum editie BAUHAUS WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN

PERSBERICHT Groningen, 28 januari 2019.

25 ste editie WK SNERTKOKEN en WK STAMPPOTKOKEN in Groningen. Tijdens deze Jubileum-editie wordt tevens de bijschrijving in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland een feit , in aanwezigheid van Max van den Berg , oud-commissaris van de Koning .

Bedum -In opdracht van Stichting Oud Hollandse Gerechten organiseert Snert- en Stamppotevenementen de 25ste editie van het BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken. Het evenement zal plaatsvinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen, op vrijdag 15 februari 2019.

Tijdens deze Jubileum-editie zal de bijschrijving plaatsvinden in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Na jaren van gedegen voorbereiding onder leiding van projectleider Carin van de Wal zal de officiële bijschrijving worden ondertekend.

Uit de brief van het Kenniscentrum: " Met genoegen deel ik u mee dat SNERT koken bijgeschreven kan worden in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. U heeft duidelijk aangetoond dat SNERT koken voldoet aan de gestelde criteria en in het erfgoedzorgplan laat u zien dat u het erfgoed met behoud van kernwaarden toekomst wil geven. SNERT koken heeft een lange historie. Er bestaan vele recepten die vaak binnen de familie worden doorgegeven en er komen ook steeds nieuwe varianten bij. Juist deze grote verscheidenheid aan recepten illustreert de dynamiek van dit levend erfgoed. het organiseren van het jaarlijkse WK SNERT koken is een middel om het erfgoed door te geven aan nieuwe generaties. Daarnaast biedt het WK ook een kans het SNERT koken te promoten en het bewustzijn rondom de traditie te vergroten." Zowel voor de organisatie, als voor het Alfa college Kluiverboom is dit een gezamenlijke waardering voor de Oudhollandse traditie van Snertkoken.

De bijschrijving zal plaats vinden na de eerste sessie van het koken , die rond 12.00 uur is beëindigd. Om 12.10 uur onder leiding van de heer Leo Adriaanse , directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland samen met Max van den Berg , oud Commissaris van de Koning van Groningen en Henk van der Velde , voorzitter stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen de inschrijving zal worden ondertekend. Wij nodigen u hierbij uit om deze ondertekening bij te wonen!

"Wij zien uit naar de Jubileum 25 ste editie van het WK", aldus Henk van der Velde, voorzitter van Stichting Oud Hollandse Gerechten. De deelnemers zullen gaan strijden om de zwaar verzilverde snertslaif en de zwaar verzilverde opscheplepel.

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit. Deelnemers kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website www.oudhollandschegerechten.nl. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Voor meer informatie: Henk van der Velde 06 22605931 Stichting Oud Hollandse Gerechten Grotestraat 13 K , 9781 HA Bedum 0622605931 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.facebook.com/WkSnertkokenEnWkStamppotkoken , en op twitter

220621_1200_08294-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan