Hans Everse winnaar WK Stamppotkoken 2012

Klik voor vergrotingHans Everse, chef-kok van het Zorgcentrum Cleijenborch op Noord-Beveland, is wereldkampioen geworden tijdens het WK Stamppotkoken in Groningen. Volgens de jury was het niveau erg hoog tijdens het toernooi in de Noorderpoort Euroborg.

 

Met zijn bijzondere stamppot van rode bieten en gehakt van varkenskinnebakken (gehaktballetjes van varkenswang) behaalde de Zeeuwse Hans Everse 213 punten. Als tweede eindigde Fokko van der Struik uit Hoogezand.

Klik voor vergroting

Het WK Snertkoken, dat ook in de Noorderpoort werd gehouden, kende een opvallende uitslag. De 18-jarige Suzanne Mulder, leerling van het Dollard College in Winschoten, versloeg een aantal professionele koks en werd de nieuwe wereldkampioen 2012. Zij deed voor het eerst mee met een recept dat ze samen met haar klasgenoten op school heeft samengesteld en geoefend.

Voor het eerst is de organisatie Snert en Stamppotevenementen een samenwerking aangegaan met de stichting Make-A-Wish. De regioambassadeur Arno van der Heyden was de hele dag aanwezig en heeft de prijzen aan de winnaars uitgereikt. De samenwerking met Make-A -Wish zal verder worden uitgewerkt

220621_0937_08075-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan