Held van de Smaak 2012. AARDAPPEL centraal

Bedum, 03 september 2012.

 

Held van de Smaak uit Zeeland:  wereldkampioen Stamppotkoken  Hans Everse uit Colijnsplaat.

 

Hans Everse is chef-kok van Cleijenborch CulinR (de keuken van Zorgcentrum Cleijenborch) uit Colijnsplaat. Zijn betrokkenheid bij het serveren van een aantrekkelijke maaltijd in de zorg en zijn passie voor het product aardappel sluiten prima aan op de kernwaarden van de Week van de Smaak: ambachtelijk, natuurzuiver,  streekgebonden en duurzaam.  Tegen de trend in de zorg in kiest Hans Everse voor kleinschaligheid in de keuken en vindt hij het een eer om dagelijks 150 maaltijden te bereiden met zoveel mogelijk verse producten. Kwaliteit staat bij hem voorop! Waar mogelijk haalt hij de producten uit de regio, zoals de aardappel. Aangezien de aardappel een belangrijk onderdeel van de maaltijd in de zorg is, besteedt hij hier extra aandacht aan.

Dat Hans Everse hierin uitblinkt, blijkt wel uit het feit dat hij in februari dit jaar Wereldkampioen Stamppot koken is geworden. Tijdens de Week van de Smaak, serveert hij elke dag een mooi stamppotje! 

 

Naast zijn werk is Hans  een actief man. Hij is voorzitter van KOKSGILDE Zeeland en landelijk bestuurslid van het KOKSGILDE Nederland en eigenaar van www.kookookeens.nl en heeft inmiddels wedstrijdervaring door zijn deelname aan 'Beste menu van de zorg'.

 

Wie wordt de Held van de Smaak 2012?

 

De finalisten van de Held van de Smaak -verkiezing zijn bekend. Uit meer dan 70 kandidaten zijn via provinciale voorrondes uiteindelijk 12 kandidaten geselecteerd die meedoen aan de landelijke finale.

 

Allemaal echte kanjers die zich inzetten voor 'smaak' en daarbij de aardappel centraal zetten.

 

En ze verdienen allemaal de titel Held van de Smaak. Maar er kan er natuurlijk maar 1 de winnaar zijn. Of eigenlijk 2, want naast een juryprijs, wordt jaarlijks ook een publieksverkiezing georganiseerd.

 

 

Kies jouw favoriete kandidaat. www.heldvandesmaak.nl  De verkiezing sluit op 28 september aanstaande om 20:00 uur. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de opening van de Week van de Smaak op 29 september in Amersfoort.

220621_1456_08443-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan