Nieuw boek: Gronings eten Verleden, heden en toekomst van de eetcultuur in Groningen

Winsum, 8 oktober 2012.


Kookboek met Groningse gerechten


Wie weet nog wat poffert is? Of snert of zoepenbrij? Toch waren dat ooit zeer bekende gerechten uit de Groninger keuken. En SNERT weet men ondertussen in heel Nederland, wat voor heerlijk ouderwets gerecht het is.

 

Er is nu een nieuw boek verschenen  Gronings eten.  Dit fraaie boek staat vol met alles wat je altijd al over de eetcultuur in deze provincie, maar ook daarbuiten altijd al wilde weten. 

 

Het boek bevat tal van regionale recepten, het vertelt over de traditionele gerechten, over de kenmerkende ingrediënten en over de rijke voedingsindustrie van Groningen.

 

Het riant geïllustreerde boek vertelt hoe men in de provincie Groningen door de eeuwen heen heeft gegeten en wat je daar in de hedendaagse keuken nog van terug vindt. Opmerkelijk is bijvoorbeeld de vooraanstaande positie van stamppotten. De schrijver legt uit hoe dat komt.

De auteur beschrijft wat hij weet over de Groningse eetcultuur, in boeiende verhalen. Bovendien plaatst hij ruim zeventig recepten. De lezer kan dus ook zelf aan de slag.

ook de toekomst komt aan de orde. Producten uit de eigen streek worden steeds belangrijker.  Streekproducten, zijn behoorlijk populair aan het worden. Streekproducten markten en  rechtstreekse verkoop nemen steeds meer toe. En voor mensen in de stad zijn er allerlei ontwikkelingen rond de 'eetbare stad'.

 

Gronings eten is geschreven door Hans Donderwinkel, die werkzaam was in de biologische landbouw, natuurvoeding en handel in pectine en kruiden.

 

Het boek verschijnt bij Uitgeverij Passage in Groningen. En kost slechts € 15,00.

 

U kunt ons ook een mail met uw adres sturen. Na onze bevestiging en de wijze van betaling, zorgen wij ervoor dat u het thuis gestuurd krijgt.  Mailen naar:


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


220621_1303_08314-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan