Daniëlle Lissenberg- Bekkering zal prijsuitreiking verzorgen.

PERSBERICHT.       Winsum, 17 februari 2015.

 

Daniëlle Lissenberg - Bekkering heeft zich bereidt verklaart om de prijsuitreiking van het WK Snertkoken en het WK Jongens vande Klei Stamppotkoken 2015 voor haar rekening te nemen!

 

Daniëlle Lissenberg-Bekkering ( 38 ) is een Nederlands marathonschaatsster en langebaanschaatsster, tevens actief als wielrenster. Ze is enkele malen in de top tien geëindigd bij het NK tijdrijden. Ze is eigenaar van D2B Sports & Lifestyle (sportmanagement & meer) - Organisator van o.a. Energiewacht Tour en Olympia's Tour.

 

"We zijn erg ingenomen dat Daniëlle, als bekende marathon- en langebaanschaatser, de prijzen wil uitreiken. De sportieve strijd met schaatsen is er ook bij de deelnemers aan onze kookwedstrijd. Nog een paar dagen en dan weten we wie wereldkampioen snertkoken en wie wereldkampioen jongens vande klei stamppotkoken is geworden! " aldus directeur Snert en Stamppotevenementen Auke van der Velde.


Het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken zal op vrijdag 20 februari 2015 plaats vinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen.

 

Het Alfa-college is samen met enkele klassen in de afgelopen periode druk met de voorbereidingen bezigt. Een groep leerlingen hebben een compleet draaiboek in elkaar gezet. Een andere groep leerlingen worden ingezet om de deelnemers en ook de te verwachten bezoekers gastvrij te ontvangen.

Er komt een winkelplein waar een heus "koek en zopie" stand zal worden ingericht. Een videogroep van het Alfa-college gaat de verrichtingen in de keuken volgen, zodat in het restaurant op een  aantal video schermen de verrichtingen in de keuken goed zijn te volgen.

Het Alfa-college raakt helemaal in de snert en stamppot sfeer. Een groot WK spandoek is aan de buitenzijde van de school opgehangen.  Gastvrijheid staat  hoog in het vaandel van het Alfa-college, bezoekers zijn de hele dag welkom , zo werd de organisatie meegedeeld.

Het Alfa-college is gelegen aan de Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid.

 

De juryleden gaan op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

 

De jury:

Janet Wesseldijk uit Bedum, voorzitter jury. Ondernemer en samen met Pieter Wesseldijk, al meer dan 25 jaar eigenaar van Trefcentrum Bedum.

Johan Klein Gebbink uit Doorwerth, voorheen keukenmanager bij een groot hotelbedrijf, die trainingskampen verzorgden voor diverse nationale en internationale voetbalclubs. Al jaren chefkok van het Nederlands Voetbal Elftal in binnen- en buitenland, zoals in 2014 bij het WK Voetbal in Brazilië. Daarnaast mede-eigenaar van Kookstudio Cookdown in Doorwerth. Zijn drukke werkzaamheden voor het Nederlands elftal, vormen geen belemmering om aan onze jury deel te nemen.

Sjoerd Flameling uit Grouw, Chefkok van een gerenommeerd restaurant. Als oud-deelnemer van het WK Snertkoken en later van het WK Stamppotkoken heeft hij verschillende prijzen in de wacht gesleept. In 2003 was hij wereldkampioen WK Snertkoken. Tot zelfs in Australië is hij op de radio geweest als the Dutch winner.

Jan Nederhoed uit Leek. is ambachtelijke slager. Heeft bedrijf op industrieterrein in Leek. Worstmakerij Nederhoed te Leek,  ontving een hoge onderscheiding voor zijn gelderse rookworst grof en fijn. De prijs werd hem in oktober 2011overhandigd door Jack van Gelder, bekend van o.a. NOS Studio Sport.

Flang Cupido uit Terschelling. Verzorgt kookworkshops met pure Terschellinger producten. Hij neemt de bezoeker mee de natuur in om eigen ingrediënten te verzamelen, die daarna tot een heerlijke maaltijd worden bereidt. Koken met al het lekkers dat Terschelling te bieden heeft.

Flang was vaak deelnemer van het WK Snertkoken en is drie keer tot Wereldkampioen Snertkoken gekroond. Door zijn ervaring heeft hij op Terschelling een bijzondere evenement. Hij neemt de bezoeker, gewapend met pollepel mee erwten jagen en wortel schieten. Onderweg op een korte winterse wandeling deelt hij het geheim van een ouderwets goede pan snert!

 

220621_1303_08314-2M.jpg

Het aftellen is begonnen

Stichting Oud Hollandse Gerechten 

Snert- en Stamppot evenementen

Henk v.d. Velde

mobiel 06 226 05 931

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Socials

Volg ons

Voeg toe aan