Winnend recept WK 2011
Snert recept
Door Jeannette Krist
Benodigd:
1500 gram spliterwten
300 gram riblap
400 gram hamlap
1 scharrel of mais kippebout
1 ambachtelijke verse worst
300 gram gesneden spek
2 Groninger droge worsten met kruidnagels
2 aardappelen, in blokjes gesneden
2 winterwortels, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 a 3 prei, in ringen gesneden
1 knolselderij, in blokjes gesneden
2 eetlepels fijngehakt selderie
Peper en zout naar smaak
6 liter goede zelfgetrokken bouillon
Zet de erwten op met de bouillon op en leg de hamschijf, de hamlap, de kippenbout, de verse worst en de spek bij de erwten in de pan en breng dit aan de kook.
Voeg na een half uur kooktijd de Groninger droge worst toe.
Na een uur kooktijd alle grote vleesstukken uit de pan halen om te plukken en
...